Защо обновена техника

Когато хората попитат за съвет за избор на лаптоп, първият въпрос е за какво ще го използват. Почти винаги отговорът е някаква вариация на: сърфиране в интернет, за работа в офиса, игри, гледане на телевизия и филми и т.н. В болшинството случаи обновените лаптопи втора употреба са напълно достатъчни и покриват всички изисквания. Винаги се препоръчва наложена марка, защото това говори за високо качество и лесна поддръжка след продажба. Следва уточняване на бюджета и избор на конфигурация с максимално добри параметри.

Каква е разликата между компютър втора употреба и реновиран компютър? 

Компютър втора употреба е стара и използвана машина, която не изглежда добре и в повечето случаи има дефекти и не работи безпроблемно. Това, което различава компютрите втора употреба от реновираните, е качеството. 

OutletPC.bg работи с големи компании от Западна Европа, които подменят наличната си компютърна техника през няколко години. Правят го, за да осигурят по-голяма производителност на служителите си и възможност да работят с най-актуалните версии на специализирани софтуерни продукти. “Старите” компютри се обновяват: тестват, сервизират, класифицират и се предлагат на масовите потребители. По този начин професионален клас лаптопи от най-високите серии на световно доказани производители като DELL, Lenovo, HP,  Apple, Fujitsu и др. достигат до всички нас на цена в пъти по-ниска от първоначалната.

Компютрите се сортират и класифицират въз основа на техния външен вид и износеност. Проверяваме всеки един за повредени компоненти, функция на батерията, качество на екрана, зареждане, слаби връзки, твърд диск и оптичен диск. Ако този процес не се следва, то в такъв случай компютърът не е реновиран, а просто е използван.

Липсващите компоненти като RAM, графични карти, кондензатори, интегрални схеми, хард дискове се сменят и машината минава през цялостно почистване на данните. След това лаптопът се тества, козметичните дефекти се поправят, когато е възможно, и лаптопът се опакова за новия си собственик. 

След като инспектираме, почистим, поправим и реставрираме до фабрични настройки използвания или върнат лаптоп, машината се сертифицира като добре работеща и се пуска на пазара.

Закупуване на обновен лаптоп, вместо чисто нов, може да Ви спести сериозна сума пари. Реновираната техника има много положителни страни, които често остават в сянката на новата техника. Избирайки реновиран компютър, получавате тествана и отлично работеща машина от висок клас с гаранция за качество на цена в пъти по- ниска.

СЕДМИЧНИ ПРОМОЦИИ - Виж всички

Безплатна доставка

за 1 ден при поръчка над 40 лева

Срок за връщане

до 14 дни от доставката

Гаранция

до 12 месеца

Купи на изплащане

само за 20 минути